>>Orthesejassen: praktisch, mooi en op maat gemaakt

Orthesejassen: praktisch, mooi en op maat gemaakt

30-09-2015

Orthesejassen: praktisch, mooi en op maat gemaakt

Het aantrekken van een jas bij iemand die in een orthese zit, vormt vaak een grote uitdaging. De armen zijn moeilijk door de mouwen te krijgen, de jas hoopt zich op achter de rug van de drager of het model sluit niet mooi aan, waardoor de gebruiker onnodig wordt blootgesteld aan koude wind of regen. Een op maat gemaakte orthesejas biedt een oplossing waarbij rekening wordt gehouden met alle mogelijke wensen van de gebruiker en verzorger. 
Het belangrijkste deel van het productieproces vindt plaats nog voordat de orthesejas daadwerkelijk wordt gemaakt. Henny de With (foto) van de RZ Groep komt op locatie om samen met de betrokkenen te bespreken waar de jas aan moet voldoen. Er worden voorbeelden getoond en door middel van een speciale “pasjas” kan er al een aantal zaken worden opgemeten. Alle mogelijke opties van de orthesejas worden besproken, zowel op het gebied van gebruikscomfort als het uiterlijk van de jas. Zodra alle wensen in kaart zijn gebracht, start de productie van de jas.

Veel mogelijkheden
Het maken van een orthesejas begint met een kale lap stof en eindigt met een unieke jas, compleet naar de wensen van de klant. Een orthesejas biedt een breed scala aan mogelijkheden. Denk aan een afritsbaar deel om de voeten warm en droog te houden; raglanmouwen, gevoerd met een speciale voeringstof om het inglijden van de armen te vergemakkelijken; of uitsparingen waardoor de achterkant van de jas probleemloos over de duwstangen van de rolstoel sluit. Alles is mogelijk! Samen kiezen we kleur, stijl en belijning in het basispatroon. Zo is elke orthesejas uniek, speciaal voor de klant gemaakt.

 

Enkele voorbeelden van orthesejassen.