>>RZ Groep voert crashtesten uit

RZ Groep voert crashtesten uit

24-08-2017

RZ Groep voert crashtesten uit

HELMOND – De enorme hal van het Safety Centre in Helmond was in de maand augustus het decor voor diverse crashtesten van de RZ Groep orthesen in combinatie met verschillende onderstellen. Het doel van de crashtesten is om de veiligheid van de rolstoelgebruiker tijdens gebruik en vervoer optimaal te borgen.

Bij de crashtesten werd een frontale botsing gesimuleerd van 50 km/h. Hierbij wordt een g-kracht van maar liefst 20 uitgeoefend op de orthese. Ter vergelijking: een g-kracht van 5 of 6 kan bij een ongetraind mens al bewusteloosheid veroorzaken.

Aanleiding van de crashtesten is het protocol ‘Productveiligheid en aansprakelijkheid rolstoelen WLZ’ van Zilveren Kruis Zorgkantoor, waarin staat dat een rolstoelcombinatie aantoonbaar crashtestsafe dient te zijn. Aangezien de RZ Groep in 2013 al met succes verschillende crashtesten heeft laten uitvoeren, was er al een hoop werk bespaard.

Van de crashtesten van augustus hoeft nu enkel nog het papierwerk te worden afgerond, waarna de desbetreffende combinaties aantoonbaar crashtestsafe zijn.

Hieronder ziet u de indrukwekkende beelden van één van de crashtesten in slow motion.