Doove Care Groep BV neemt RZ Groep BV over

Directeur/Eigenaar Jan Sanders heeft per 17 februari 2020 alle aandelen van RZ Groep BV uit Cothen verkocht aan Doove Care Groep BV uit Waddinxveen. De activiteiten van beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan. Beide partijen zien dan ook veel voordelen in de samenwerking. 

Voor klanten en medewerkers verandert er niets, behalve dat op deze manier kan worden geprofiteerd van de professionaliteit van Doove op het gebied van inkoop, logistiek, P&O etc. RZ Groep BV blijft onder eigen naam onder Doove Care Groep BV werken.  

Jan Sanders van RZ Groep is blij en trots dat het door hem opgerichte bedrijf over gaat naar een nieuwe fase bij een ander familiebedrijf. “Bij Doove Care Groep en Jan Doove in het bijzonder heb ik een heel goed gevoel. Zij zijn al meer dan 50 jaar actief in de hulpmiddelenmarkt en staan in de branche bijzonder goed bekend, net als wij. Ik kan met een gerust hart zeggen dat de mensen bij Doove op dezelfde manier met klanten omgaan als wij bij RZ Groep. Dat was voor mij ook heel belangrijk bij de beslissing om te verkopen aan Doove.”

Ook Jan Doove is erg blij met de overname. “Het geeft ons de kans om onze focusstrategie op de instellingenmarkt nog verder te verdiepen. Daarnaast zien wij nog veel mogelijkheden om de logistiek en productie van ortheses verder te verbeteren. RZ is een schitterend ambachtelijk bedrijf waar wij enorm trots op zijn en qua mentaliteit en klantbenadering passen de beide bedrijven heel goed bij elkaar”.

Als reden voor de verkoop geeft Jan Sanders aan dat de huidige markt dusdanig competitief is dat aansluiting bij een grotere partij veel voordelen biedt. Voor opvolging binnen de familie is uiteindelijk niet gekozen. Verkoop is dan volgens Sanders de volgende optie, maar dan wel aan een goed bekend staand familiebedrijf. Volgens Sanders zorgt de aansluiting bij Doove voor optimale zekerheid in de toekomst voor klanten en medewerkers. 

Bij RZ Groep BV werken 27 medewerkers. Doove Care Groep BV heeft circa 140 medewerkers in dienst. Beide bedrijven werken door heel Nederland.

Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

RZ Groep
Wilhelminakade 10
2741 JV Waddinxveen

 

Telefoon

0343 56 10 30

E-mail

info@rzgroep.nl