RZ Groep stapt over op nieuwe, betere afwerking voor zitorthesen

Al sinds de oprichting van de RZ Groep werken wij onze orthesen af met een blauwe laag coating in combinatie met een badstof hoes. Om milieu- en arbotechnische redenen is het werken met een vloeibare coating echter niet ideaal. Daarnaast heeft een niet-ademende coating als nadeel dat er geen vocht en warmte kan worden afgevoerd zodra iemand in de orthese zit. Dit werd gedeeltelijk opgelost met een badstof hoes, maar ook dit was niet ideaal.

De afgelopen 12 maanden hebben wij in samenwerking met verschillende specialisten een nieuwe, betere manier van afwerken ontwikkeld. Hiermee zetten we een grote stap voorwaarts in de kwaliteit van onze zitorthesen.

Nieuwe hoes (RECOVER Breathe*)
In januari 2021 zijn wij een pilot project gestart om de combinatie van coating met een badstof hoes te vervangen door een nieuwe hoes, gemaakt van een 3-dimensionale stof. In deze pilot hebben wij tientallen orthesen op de nieuwe manier afgewerkt en de reacties van onze klanten zijn tot nu toe uitsluitend positief. De nieuwe hoes heeft namelijk vele voordelen:

Waterdicht, maar wel dampdoorlatend (ademend)
De nieuwe “RECOVER Breathe” hoes wordt rechtstreeks op het foam van de ortheseschaal aangebracht. De hoes is bij de naden geseald in plaats van gestikt, waardoor de hoes volledig waterdicht is. Maar de hoes is toch vanuit twee kanten dampdoorlatend. Dit betekent enerzijds dat de hoes huidvriendelijk is en de kans op transpiratie vermindert. Anderzijds heeft het een positief effect op duurzaamheid van het schuim onder de hoes.

Anti-decubituswerking
De hoes is zowel in de lengte als in de breedte rekbaar, waardoor deze zich uitstekend aanpast aan de lichaamscontouren. Dit verhoogt het comfort en komt de decubituspreventie ten goede. Door de nieuwe sealtechniek hebben de naden geen enkel negatief effect op de kans op decubitus.

Gebruiksgemak
De hoes is makkelijk afneembaar met een vochtige doek. Wanneer de hoes zeer vuil is, kan deze ook gewassen worden. Het label met de wasvoorschriften hangt aan de hoes.

Werkt uitstekend in combinatie met een verblijfs(til-)band
Regelmatig wordt de tilband bij bewoners/gebruikers van een orthese in de orthese gelaten tijdens het zitten. De stof van deze zogeheten “verblijfsband” combineert uitstekend met de stof van de RECOVER Breathe hoes, waardoor ook hier geen decubitusrisico wordt gelopen in tegenstelling tot de verblijfsband in combinatie met een badstof hoes.

U hoeft uw zitorthese niet onnodig lang te missen
De hoes is relatief eenvoudig van de zitorthese te verwijderen. Kleine aanpassingen aan het schuim kunnen daardoor snel, eenvoudig en op locatie worden gedaan.

Wanneer er een kopie moet worden gemaakt van de zitorthese, kunnen wij op locatie de hoes losmaken en de pasvorm scannen. Wanneer de nieuwe orthese klaar is, kunnen we deze op locatie inbouwen op de bestaande rolstoel. We bewaren de digitale bestanden van alle hoezen. Wanneer de hoes vervangen moet worden, kunnen we dit met één druk op de knop in gang zetten. Wij hebben de zitorthese hier niet voor nodig.

Voor meer informatie over de nieuwe hoes en de kwalitatieve verbetering van onze werkwijze kunt u ons bereiken op telnr. 0343-561030 of mailen naar info@rzgroep.nl.

RZ Groep
Wilhelminakade 10
2741 JV Waddinxveen

 

Telefoon

0343 56 10 30

E-mail

info@rzgroep.nl